Købe eller låne?

Det gode ved at være vild med bøger er, at vi har nogle fantastiske biblioteker. På den måde, behøver man faktisk ikke at bruge penge på at læse. Man kan bare låne bøgerne gratis. I det hele taget er bibliotekerne en fremragende kilde til underholdning.

Mit indtryk er, at man glemmer eller måske slet ikke ved hvilke mange tilbud der findes på biblioteket. Som boglæser er jeg flittig bruger af netop bogudlån, som vel er det de fleste forbinder biblioteket med.
Nogen gange overvejer jeg, om jeg heller skal købe frem for at låne. Jeg får ofte bøger i gave, men andre gange køber jeg også bøger.
Nogle bøger vil jeg gerne have stående i min bogreol. Fordi jeg måske har planer om at genlæse dem, eller bare fordi jeg synes de er flotte eller har en særlig betydning. Men andre gange, vælger jeg måske at låne en bog istedet, fordi jeg bare ønsker at læse bogen en enkelt gang. Det er svært at sige hvad der bliver udslagsgivende. Det er måske oftest en mavefornemmelse.

Heldigvis findes begge muligheder, og heldigvis behøver det slet ikke at koste noget, at komme igang med at læse bøger.