De mange koder

Kender du det med at man skal huske på koder? Og hvor svært det kan være at lære nye koder, og samtidig glemme gamle?

Den situation har jeg lige været i. På mit arbejde har vi lige fået ny adgangskontrol. Det betyder, at vi alle har fået en personlig kode vi skal bruge for at komme ind i forskellige faciliteter.
Jeg er virkelig dårlig til at huske nye koder. Derfor er det selvfølgelig også en stor udfordring for mig at huske denne nye kode.
Det hele var nemmere i gamle dage, hvor jeg bare kunne bruge min nøgle. Drej nøglen, og så er der enten åben eller lukket. Nu er det hele blevet smart, og vi skal i stedet huske vores koder, som i øvrigt skal udskiftes hyppigt. På den måde er jeg ikke sikker på at systemet er blevet smartere. Faktisk synes jeg det er lidt besværligt.

Men der er nok ingen tvivl om, at sikkerheden i det mindste er blevet bedre. Det er vel netop hele formålet med øvelsen.
Indtil da må jeg nok øve mig med post-it og små tal tegnet på hånden.

Sommeren er slut

For de fleste mennesker, så betyder september at sommeren er slut. Sådan er det ihverfald hvis man kigger på de traditionelle sæsoner. Men for en bestemt gruppe så betyder september også at man skal tilbage til hverdagen eller måske igang med en helt ny hverdag.

Jeg tænker selvfølgelig på de mange studerende. Det er i september at sommerferien slutter, og de forskellige uddannelser igen starter.
Jeg husker selv, da jeg startede med at studere computer science. Det år man starter er man selvfølgelig helt vildt spændt. Når man starter efter en god lang sommerferie. Men i de efterfølgende år er det allerede blevet hverdag. Man kender studiet, de medstuderende, underviserne. Det er ikke længere nyt, det bliver hurtigt hverdag.

Nogen vil nok mene at det er en rigeligt lang sommerferie, men til gengæld er der ikke rigtigt flere ferier inden juleferien. Så det er et koncentreret efterår når man er studerende.
Jeg er helt sikker på, at der går mange spændte studerende rundt i disse dage, og har deres første dage på en helt ny uddannelse.

Hjemmearbejdsplads

De fleste har efterhånden nu fået afprøvet deres hjemmearbejdsplads. Vi kender efterhånden nogle programmer, som gør det muligt at arbejde effektivt selvom man arbejder remote.

Jeg tror næsten uanset hvem du spørger, så vil du få forskellige anbefalinger til, hvilket program som er det mest geniale at bruge i denne tid. Så den anbefaling skal jeg ikke snyde jer for, men mit anbefalede program er mere end et program, det er vel faktisk en stribe af programmer og services.

Det drejer sig nemlig om Office 365, som er en række Microsoft programmer, som de fleste kender til fingerspidserne. De bliver leveret i skyen, og gør at du altid har de nyeste funktioner tilgængelig.
Så frem for at man tidligere købte en licens, og senere hen fornyede licensen. Så er det nu et løbende abonnement, hvor der også følger nogle ekstra services med.

Jeg synes det er rigtig smart, og det virker bare. Det er sådan nogle programmer, vi alle bruger og måske glemmer kvaliteten af.

Årets første blogindlæg

Jeg er glad for min blog. Faktisk synes jeg den har den perfekte størrelse af en hjemmeside til mig. Det er en platform, hvor jeg let kan dele mine tanker og indlæg på internettet. Mere har jeg ikke brug for.

Men jeg har også kigget på hvilke andre muligheder og systemer der findes. Hvis man eksempelvis ville sælge noget fra sin hjemmeside. Jeg har en god ven, som har en webshop i Esbjerg. Han sælger produkter til hele Danmark, og det er egentlig ret smart. Han har ikke selv forstand på det tekniske i forhold til shoppen, så det har han fået professionel hjælp til. Tilgengæld er han en god købmand, og det har han gavn af, når han sælger produkter fra sin hjemmeside.
Når han fortæller om sin webshop, kan jeg godt se, at jeg også har en del vej, før jeg for alvor vil kunne lave en webshop. Der er simpelthen for mange elementer, som jeg endnu ikke har stiftet bekendtskab med.

Men det er heller ikke aktuelt, for nu vil jeg hellere fokusere på at skrive nogle gode blogindlæg.

Med bind for øjnene

Må man godt bruge kanoner til at skyde indbrudstyve? Det ser ud til at svaret er ja. For faktisk bliver det mere og mere populært at skyde indbrudstyve med kanoner, tågekanoner.

Midlerne til at sikre sig imod indbrud bliver mere og mere udviklet. Nu er der også kommet teater effekter i brug, når en særlig tågekanon kan fylde et helt rum med røg i tilfælde af indbrud. På den måde, kan tyven ikke orientere sig, og det er eftersigende vanskeligt at være indbrudstyv når man har bind for øjnene. Man forventer derfor, at de fleste tyve vil tage flugten og komme fra indbrudet uden nævnværdige værdier.
Det virker egentlig som en ret oplagt ide. Måske har teknologien bare skullet være klar til den. For det kræver selvfølgelig meget røg på kort tid, at fylde et helt lokale op med røg. Men det ser ud til, at teknologien nu er så udviklet, at det faktisk er muligt.

Mit indtryk er også, at det er en populære løsning, især fordi den så effektivt hindrer tyven i sine handlinger.

Ekstra udstyr til din bog

For dem der ikke læser særligt mange bøger, så er en bog egentlig nok bare en bog.

Men for os, som er helt vilde med at læse. Så er en bog ikke bare en bog.
Man opdager hurtigt, hvilken fysisk kvalitet en bog har. Alle bøger er nemlig ikke af samme kvalitet, tværtimod.
Men udover selve bogen, så findes der mange andre steder, hvor du også kan opgradere din bog oplevelse. Der findes nemlig en masse forskelligt ekstra udstyr til dine bøger.
De fleste kender nok bogmærket. Som praktisk og smart, kan hjælpe dig med at huske hvor langt du er kommet med en bog.
Derudover findes der også et utal af forskellige typer læselamper, som passer til forskellige situationer, hvor du har brug for lidt ekstra lys for at kunne læse.
Derudover findes der forskellige former for lup, som kan hjælpe hvis bogstaverne bliver for små. Der er faktisk næsten ikke den udfordring, som der ikke findes et hjælpemiddel til.

Så det skal ihverfald ikke være din undskyldning for, ikke at komme igang med at læse.

Købe eller låne?

Det gode ved at være vild med bøger er, at vi har nogle fantastiske biblioteker. På den måde, behøver man faktisk ikke at bruge penge på at læse. Man kan bare låne bøgerne gratis. I det hele taget er bibliotekerne en fremragende kilde til underholdning.

Mit indtryk er, at man glemmer eller måske slet ikke ved hvilke mange tilbud der findes på biblioteket. Som boglæser er jeg flittig bruger af netop bogudlån, som vel er det de fleste forbinder biblioteket med.
Nogen gange overvejer jeg, om jeg heller skal købe frem for at låne. Jeg får ofte bøger i gave, men andre gange køber jeg også bøger.
Nogle bøger vil jeg gerne have stående i min bogreol. Fordi jeg måske har planer om at genlæse dem, eller bare fordi jeg synes de er flotte eller har en særlig betydning. Men andre gange, vælger jeg måske at låne en bog istedet, fordi jeg bare ønsker at læse bogen en enkelt gang. Det er svært at sige hvad der bliver udslagsgivende. Det er måske oftest en mavefornemmelse.

Heldigvis findes begge muligheder, og heldigvis behøver det slet ikke at koste noget, at komme igang med at læse bøger.

En god bog er en god aften

Jeg har altid været vild med at læse. Jeg har faktisk læst bøger lige så lang tid, som jeg kan huske tilbage. For mange, så handler sommeren og sommerferien om, at de har god tid til at læse bøger. Det gør det også lidt for mig. Men jeg tror faktisk at jeg læser mindre om sommeren, end jeg gør på årets øvrige årstider.

Faktisk synes jeg, at efteråret er starten på et godt bogår. Når vejret bliver dårligere, og aftenerne bliver mørke, så synes jeg at man skal trække indendøre, finde en god bog og et lunt tæppe frem. Det er bogsæson for mig.
Jeg har selvfølgelig nogle yndlingsforfattere. Dem prøver jeg altid at få læst deres nyeste bøger. Men jeg forsøger også hvert år, at læse nogle forfattere jeg ikke kender så godt. Hvem ved, måske der pludselig dukker noget op, som jeg også bliver helt vild med. Man kan jo altid håbe. Så det plejer jeg at gøre tidligt på efteråret. Hvis jeg bliver grebet af en bestemt forfatter, har jeg nemlig hele vinteren til at læse mere.

En aften med en god bog, det er en god aften for mig.

Go Aften!

Go Aften og velkommen til min blog!

Jeg hedder Annemette og det her er min nye blog. Det er en personlig blog, hvor jeg vil skrive om de emner der interesserer mig.

Grunden til at den hedder Go Aften er, at jeg satser på at skrive nogle blogindlæg, som man kan læse efter en lang dag. På den måde, kan de forhåbentligt være starten eller medvirkende til en go aften!

Emnerne vil helt sikkert blive mange forskellige. Hvis du har en ide til et indlæg eller et emner, du godt kunne tænke dig at jeg skriver om. Så skal du endelig bare give mig besked. På samme måde er ris og ros også altid velkommen.